Naar de weg gerichte camera (model 2)

• Apparaatinformatie

Camerafuncties:

• 720p HD video
      Geniet van duidelijke opnamen van hoge kwaliteit
    • Zicht van 150°
      Bekijk het zicht van de bestuurder
    • Industrieel
      Bestendig tegen hoge hitte en vibraties
    • Cloud-opslag
      Uw videoclips zijn voor 90 dagen beschikbaar
  • Voorbereiding voor de installatie

Download de app

Als u de Spotlight-app gebruikt heeft om een voertuigvolgsysteem te installeren, kunt u de Spotlight-app gebruiken om deze camera te installeren.

U kunt ook de app Integrated Video gebruiken om de camera te installeren.

btn-app-store.svg btn-google-play.svg

Meld u aan bij de app met de inloggegevens van Verizon Connect.

Wat wordt er meegeleverd

• 1 x camera
    • 1 x kabel (A)
    • 1 x V kabelboom (B)
    • 1 x aansluitkabel OBD-II (C) (verkrijgbaar op verzoek)
    • 1 x aansluitkabel met 3 draden (E)
    • 1 x voedingsadapter
    • 1 x SD-kaart (al in de camera geplaatst, tenzij een SD-kaart met hogere capaciteit is besteld)
    • 1 x simkaart
    • 2 x 3M VHB kleefplaatjes
    • 5 x kabelbinders
    • 5 x bevestigingen kabelbinders
    • 2 x alcoholdoekjes
    • Veiligheidsklepje
    • Sleutel

Benodigde hulpmiddelen

• Mobiel apparaat
    • Meegeleverde sleutel
  • De camera installeren

Sluit de kabels van de camera aan

1. Gebruik de sleutel om te ontgrendelen, druk op de vrijgaveknop op het veiligheidsklepje en verwijder het veiligheidsklepje van de camera.
    2. Sluit kabel A aan op de camera.

3. Als u een SD-kaart met een hogere capaciteit hebt besteld, steekt u deze in de SD-sleuf.
    4. Plaats het veiligheidsklepje terug en laat de sleutel in het slot.

5. Sluit kabel A aan op de DC voedingsadapter.

6. Sluit de kabelboom (B) aan op de DC voedingsadapter.

7. Sluit de kabelboom (B) aan op de aansluitkabel (C of E) afhankelijk van het voertuigtype.

Verbind de camera met de voedingsbron

De camera moet verbonden worden met een voedingsbron.

Voor u de camera aansluit, moet u controleren of de motor is uitgeschakeld en de DC voedingsadapter is ingeschakeld.

Om de camera te verbinden met een voedingsbron moet u de juiste kabel voor het voertuig gebruiken.

• Voor lichte bedrijfswagens of privévoertuigen (alleen 12 V) gebruikt u de OBD-II aansluitkabel (kabel C)
    • Voor vrachtwagens (alleen 12 V), gebruikt u de aansluitkabel met 3 draden (kabel E)
    • Voor lichte voertuigen die zijn geproduceerd voor 1996 of voor vrachtwagens met aansluitkabels van 6 pennen, gebruikt u de aansluitkabel met 3 draden (kabel E)

Aansluiten op een OBD-II poort (kabel C)

1. Zoek de poort
      De locatie van de OBD-II poort verschilt per voertuig. De poort bevindt zich meestal links van het stuur, onder het dashboard. Het schema toont andere mogelijke locaties. Ga naar de Hum-website om te zoeken op merk, model en jaar van het voertuig. connecting-to-an-obd-ii-port-1a.jpg
    2. Steek de kabel stevig in de OBD-II poort.

Aansluiten met de connector met 3 draden (kabel E)

Zorg ervoor dat de deur aan de bestuurderszijde open blijft tijdens het installatieproces.

Als u een met 3 draden gekoppelde camera toevoegt aan een bestaande met 3 draden gekoppelde gps-installatie, kunt u de bestaande verbindingen voor constante, ontsteking en aarding of een roestvrijstalen ringterminal gebruiken om uw eigen aardingsverbinding te maken.

We raden aan stootverbindingen of posi-taps te gebruiken. We raden aan geen Add A-Fuse, zekerhouders of Scotchlock-connectors te gebruiken voor bedrading.

Zwarte draad - aarde

Controleer of de motor is uitgeschakeld en bevestig de zwarte draad direct aan een aardingspunt in het chassis of aan een aardingskabel (aarding chassis) door direct verbinding te maken met een aardingsleiding of door middel van insteken in de draad (zie onderstaand).

Rode draad - constant vermogen

Controleer of de motor is uitgeschakeld en gebruik een spanningsmeter om een accukabel van 12 Volt te zoeken en sluit de rode draad aan door direct verbinding te maken met een kabel of door middel van insteken in de draad. Bij het koppelen van een gezekerde leiding of bij het gebruiken van een geïntegreerde zekering (niet vereist) moet de waarde ten minste 5 amp zijn.

Let op dat u een draad voor voeding naar accessoires niet verward met een draad voor continue voeding (12 volt, altijd aan).

Om een continue vermogensbron te bepalen:

1. Controleer of de deur aan de bestuurderszijde open is.
    2. Selecteer een draad.
    3. Controleer of de motor is uitgeschakeld en gebruik een spanningsmeter om de DC-spanning van de draad te meten. Dit moet 12 VDC of hoger zijn.

Witte draad - ontstekingsvermogen

Controleer of de motor is uitgeschakeld en gebruik een spanningsmeter om een ontstekingskabel met geschakeld vermogen te zoeken en sluit de witte draad aan door direct verbinding te maken met de kabel of door middel van insteken in de draad.

• Gebruik geen geïntegreerde zekering op deze leiding.
    • Gebruik vermogen voor accessoires niet.

Insteken in kabel

1. Zoek de juiste draad.
    2. Strip de isolatie van een deel van de draad.
    3. Maak een gat in de blootgelegde draad
    4. Steek de kabel door het gat.
    5. Wikkel de kabel stevig vast en isoleer met isolatietape.
    6. Plaats een tiewrap over de isolatietape aan elke zijde van de verbinding.

Schakel de camera in

Als de camera is verbonden met de voedingsbron zet u het contact aan en schakelt u de camera in.

Tijdens het opstarten van de camera knipperen de rode, blauwe en groene lampjes.

Opstarten

Opstarten stap 1

Aan

Uit

Uit

Geen geluid

Opstarten stap 2

Aan

Aan/uit

Uit

Geen geluid

Opstarten stap 3

Aan

Aan

Aan/uit

Geen geluid

Opstarten afgerond

Aan

Aan

Uit

Geen geluid

Camera werkt naar behoren

Uit

Aan

Aan

Geen geluid

Als de blauwe en groene lampjes niet constant branden na 10 minuten is er een fout opgetreden. Neem contact op met Klantondersteuning als u het probleem niet kunt oplossen.

Identificeer de camera

Gebruik de app Integrated Video om de barcode te scannen en de camera te identificeren.

Elke camera heeft een unieke barcode en serienummer. Het serienummer kan op de camera zelf en op de doos waarin de camera werd geleverd gevonden worden.

Om de camera te identificeren, scant u de barcode met de Integrated Video-app (zie installatiehandleiding camera voor u begint als u de app nog niet hebt geïnstalleerd).

Volg de volgende stappen in de app:

1. Kies in de app cog-icon_24px.png (Instellingen).
    2. Kies Nieuwe camera of nieuw apparaat toevoegen.
    3. Houd uw apparaat zo dat de barcode verschijnt in de zoeker van de app. De app identificeert de camera automatisch.
    4. U kunt het serienummer ook handmatig invoeren. Hiervoor selecteert u Handmatige invoer, voert u het serienummer in met het toetsenbord en selecteert u Volgende.

Kies de camerapositie

Bepaal een geschikte locatie voordat u de camera op de voorruit bevestigt. Houd bij het kiezen van een locatie rekening met het volgende:

1. De camera moet zo hoog mogelijk geplaatst worden binnen de ruitenwisserzone aan de bestuurderszijde.
    2. Het cameragedeelte van het apparaat moet in het bovenste gedeelte (5 cm) van de ruitenwisserzone geplaatst worden.
    3. De camera mag het zicht van de bestuurder niet belemmeren.
    4. Plaats de camera niet in de buurt van het climate control-systeem van het voertuig aangezien overmatige warmte invloed kan hebben op de werking van de camera.
    5. Laat genoeg ruimte om de sleutel te verwijderen uit het veiligheidsklepje.

De camera kan overal in het gemarkeerde gedeelte worden geplaatst.

Plaats de camera op de voorruit

De glastemperatuur van de voorruit mag niet te warm of te koud zijn. Installeer de camera bij een geschikte temperatuur (tussen 10 °C en 26 °C wordt aanbevolen).

1. Gebruik de meegeleverde doekjes om het gebied op de voorruit waar de camera wordt geplaatst te reinigen en te drogen.

2. Verwijder de beschermlaag van de kleefstrip.

3. Bevestig de camera op de voorruit.
    4. Druk de camera 30 seconden stevig vast.

Stel de camera af

De camera moet op de weg gericht zijn en niet belemmerd worden.

Stap 1: Stel de hoek van de camera af

1. Verplaats het veiligheidsklepje lichtjes zodat de camera aangepast kan worden.align-the-camera-1a.jpg
    2. Stel de camera af aan de hand van de kanteling van de voorruit.
    3. Vervang het veiligheidsklepje.align-the-camera-1c.jpg

Stap 2: Test de camerapositie

1. U ziet een voorbeeldweergave in de app. Controleer of de camera goed is afgesteld en het beeld niet wordt belemmerd.
    2. Zodra de positie en het beeld naar wens zijn, plaatst u het veiligheidsklepje terug en vergrendelt u deze.
    3. Kies Volgende in de app.align-the-camera-2.jpg

Werk de kabels weg

De kabels van de camera kunnen op 2 manieren weggewerkt worden om te verzekeren dat ze het zicht van de bestuurder niet belemmeren.

• Plaats de stroomkabel in de dakpanelen.

of

• Gebruik de meegeleverde kabelbinders om de kabels uit het zicht van de bestuurder te bevestigen. Plaats de stroomkabel vervolgens naar de zijkant en achter de interieurpanelen richting de voedingsbron.

Koppel de camera met het voertuig en activeer de camera

De camera moet verbonden worden met een voertuig zodat door de camera gedetecteerd onrustig rijgedrag gekoppeld kan worden aan een bepaald voertuig.

1. Kies in de app welk voertuig gekoppeld moet worden aan de camera in het scherm Voertuig identificeren.

2. Kies het voertuig uit de lijst of zoek op voertuignaam, voertuigidentificatienummer (VIN), voertuigregistratienummer (REG) of elektronisch serienummer (ESN).

3. Selecteer Volgende.

4. Bevestig dat de camera is verbonden met het juiste voertuig en selecteer Camera activeren.

• Apparaatondersteuning

De camera is voorzien van 3 indicatorlampjes om problemen eenvoudig te kunnen identificeren:

Rood: Waarschuwing

Blauw: Opname

Groen: Communicatie

Tijdens normale werking branden zowel het groene als het blauwe lampje.

Als het blauwe lampje uit is en het rode lampje aan is of knippert, is er mogelijk een probleem met de SD-kaart.

Als het groene lampje uit is of knippert, is er mogelijk een probleem met de simkaart of het netwerk.

Hieronder volgt een aantal veelvoorkomende problemen.

Communicatiefout netwerk

Snel uit/aan

Uit

Langzaam uit/aan

Pieptoon

Oplossing: Controleer of de camera binnen bereik is.

SD-fout/geen SD/schrijffout

Langzaam uit/aan

Uit

Aan of uit

Pieptoon

Oplossing: Reset de camera. Als dit niet werkt, moet de kaart mogelijk vervangen of gerepareerd worden.
    Contact opnemen met ondersteuning

Fout 3G-netwerk apparaat/simkaart

Uit

Aan

Uit/aan

Geen geluid

Oplossing: Probeer het volgende voor u contact opneemt met Verizon Connect Support:

• Controleer of de camera binnen bereik is.
    • Reset de camera.
    • Schakel het contact uit en bevestig dat de simkaart geïnstalleerd en juist geplaatst is.
    • Contact opnemen met ondersteuning

De camera resetten

Druk drie seconden op de knop Kalibreren of tot u een pieptoon hoort. De kalibratieknop is het kleine rode knopje op de camera. Gebruik een paperclip of vergelijkbaar om de knop in te drukken.

Vervang de SD-kaarten van de naar de weg gerichte camera.