Naar de bestuurder gerichte camera

This is a printed page that might be out of date. To read the most up-to-date help content, visit https://device-help.verizonconnect.com.

• Apparaatinformatie

Naar de bestuurder gerichte camerafuncties:

• Camera-hardware van commerciële kwaliteit met cloudopslag
      • Zicht van 145° van de voertuigcabine
      • Functie voor nachtzicht

• Voorbereiding voor de installatie

Voordat u de naar de bestuurder gerichte camera installeert, moet het voertuig een voertuigvolgsysteem en een naar de weg gerichte camera geïnstalleerd hebben.

Vervang de SD-kaart van naar de weg gerichte camera

Als u een SD-kaart bij uw naar de weg gerichte camera ontvangt, moet u de bestaande SD-kaart in de naar de weg gerichte camera vervangen met de nieuwe kaart. Meer informatie.

Download de app

U moet de app Integrated Video gebruiken om de installatie te voltooien.

Download de app:

btn-app-store__1_.svg btn-google-play.svg

Meld u aan bij de app met uw inloggegevens van Verizon Connect.
        Heeft u geen inloggegevens? Neem contact op met de persoon die de installatie heeft aangevraagd.

Inhoud cameradoos

• 1 x camera
        • 1 x 3M VHB kleefplaatjes
        • 1 x alcoholdoekje
        • 2 x Philips-schroeven (voorbevestigd aan de steun)
        • 1 x 4 pennen van 2,5 mm kabeladapter
        • 1 x verlengkabel
        • 1 x inbussleutel
        • 1 x snelstartgids
        • 1 x privacysticker

Benodigde hulpmiddelen

• Mobiel apparaat met de app Integrated Video geïnstalleerd
        • Meegeleverde inbussleutel

• De naar de bestuurder gerichte camera installeren

Alle informatie die u nodig heeft om de naar de bestuurder gerichte camera te installeren, is beschikbaar in de app. Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie. Het is niet bestemd om te worden gebruikt als installatiehandleiding.

Meld u aan in de app

Meld u aan bij de app met uw inloggegevens van Verizon Connect.

Identificeer de camera

Gebruik de app Integrated Video om de barcode te scannen en de camera te identificeren.

Elke camera heeft een unieke barcode en serienummer. Het serienummer kan op de camera zelf en op de doos waarin de camera werd geleverd gevonden worden.

Volg de volgende stappen in de app:

1. Kies in de app cog-icon_24px.png Instellingen.
        2. Kies Nieuwe camera of nieuw apparaat toevoegen.
        3. Houd uw apparaat zo dat de barcode verschijnt in de zoeker van de app. De app identificeert de camera automatisch. U kunt het serienummer ook handmatig invoeren. Hiervoor selecteert u Handmatige invoer en voert u vervolgens het serienummer in met het toetsenbord.
        4. Als u de app voor de eerste keer opent, wordt er uitgelegd dat het voertuig een gps-volgsysteem en een naar de weg gerichte camera moet hebben voordat u de naar de bestuurder gerichte camera kunt installeren. Kies BEGREPEN.

5. U kunt op de instellingenpagina de installatiehandleiding openen. Deze handleiding legt uit hoe u de kabels kunt aansluiten, waar u de camera moet plaatsen, hoe u deze kunt afstellen en hoe u de camera op de voorruit kunt bevestigen. Kies BEKIJKEN om de installatiehandleiding te openen.
          We raden aan dat u de installatiehandleiding goed leest tijdens uw eerste installatie. Setup.png

Als u alle stappen in de handleiding al heeft uitgevoerd, kunt u kiezen voor OVERSLAAN EN CAMERA ACTIVEREN.

Sluit de kabels van de camera aan

1. Leg de draden van de naar de weg gerichte camera bloot.

2. Kies het model van de naar de weg gerichte camera die al geïnstalleerd is in het voertuig.
        3. Volg de instructies omtrent bekabeling voor uw model van naar de weg gerichte camera.

• Naar de weg gerichte camera Model 1: Gebruik de meegeleverde adapter om de voedingskabel van de naar de weg gerichte camera aan te sluiten op de aansluitkabel van naar de bestuurder gerichte camera.
          • Naar de weg gerichte camera Model 2: Sluit de voedingskabel van de naar de weg gerichte camera aan op de aansluitkabel van de naar de bestuurder gerichte camera.
        4. Als u de kabels heeft aangesloten, kiest u Volgende.

De camerapositie bepalen

Plaats de camera op een locatie binnen de verduisteringsstrip. Dit is het donkere en vaak gestippelde gebied dichtbij de rand van de ruitenwisserzone. Lees voor meer informatie over de camerapositie Uw naar de bestuurder gerichte camera positioneren en afstellen.

De camera afstellen

De camera moet op de bestuurderscabine gericht zijn. De camera heeft een zicht van 120o, waardoor het merendeel van het interieur van het voertuig wordt gedekt.

1. Stel de lens af door beide schroeven los te schroeven met behulp van de meegeleverde inbussleutel.

2. Als u tevreden bent met de locatie en de richting, zet u het scherm vast en selecteert u VOLGENDE in de app.

De camera op de voorruit bevestigen

De glastemperatuur van de voorruit mag niet te warm of te koud zijn
        (aanbevolen is een temperatuur van 10 °C - 26 °C).

1. Gebruik de meegeleverde doekjes om het gebied op de voorruit waar de camera wordt geplaatst te reinigen en te drogen.
        2. Verwijder de beschermlaag van de kleefstrip.
        3. Bevestig de camera op de voorruit. Zorg ervoor dat de camera gericht staat op het bovenste gedeelte van de cabine.

4. Druk de camera stevig aan voor 30 seconden op de voorruit.
        5. Zodra u deze stap heeft uitgevoerd, kiest u VOLGENDE.

De camera inschakelen

1. Om de naar de bestuurder gerichte camera in te schakelen, moet u de motor starten. Bekijk of de lampjes van de naar de weg gerichte camera oplichten.
        2. Kies CAMERA ACTIVEREN.

Voertuig identificeren

De camera moet verbonden worden met een voertuig zodat als onrustig rijgedrag op video wordt vastgelegd, dit gekoppeld kan worden aan een bepaald voertuig.

1. Kies in de app op het scherm Voertuig identificeren het voertuig uit de lijst of zoek op voertuignaam, voertuigidentificatienummer (VIN), voertuigregistratienummer of kentekennummer (REG) of elektronisch serienummer (ESN).

De camerapositie testen

1. Om de positie van de camera te testen, kiest u POSITIE TESTEN.

De hoofdsteun van de bestuurder moet zich in het bovenste gedeelte van de afbeelding bevinden.
          Het kan tot 60 seconden duren om een momentopname te genereren.
        2. Als u de camera moet afstellen, kiest u Opnieuw om nog een momentopname te maken.
        3. Als u tevreden bent met de locatie en de richting, zet u het scherm vast en selecteert u VOLGENDE in de app.

De camera activeren

1. Controleer op het scherm Bevestiging de installatiegegevens. De gegevens over het voertuig, de naar de weg gerichte camera en de naar de bestuurder gerichte camera worden hier weergegeven. Om de koppeling te voltooien, kiest u CAMERA ACTIVEREN.
        2. Om de installatie te voltooien, kiest u VOLTOOIEN.

Werk de kabels weg

Werk de kabels van de camera weg om te verzekeren dat ze het zicht van de bestuurder niet belemmeren:

Plaats de stroomkabel in de dakpanelen.
        Gebruik de meegeleverde kabelbinders om de kabels uit het zicht van de bestuurder te bevestigen.

• Onderhoud van het apparaat

De camera is voorzien van 3 indicatorlampjes om problemen eenvoudig te kunnen identificeren:

Rood: Waarschuwing

Blauw: Opname

Groen: Communicatie

Tijdens normale werking branden zowel het groene als het blauwe lampje.

Als het blauwe lampje uit is en het rode lampje aan is of knippert, is er mogelijk een probleem met de SD-kaart.

Als het groene lampje uit is of knippert, is er mogelijk een probleem met de simkaart of het netwerk.

Hieronder volgt een aantal veelvoorkomende problemen.

Bezig met bijwerken van firmware

Uit

Tweemaal aan/uit

Tweemaal aan/uit

Geen geluid

Als het bijwerken van de firmware voltooid is, ziet u:

Uit

Aan

Aan

Geen geluid

Herstart nu uw camera door op de rode knop te drukken.

Zodra de camera opnieuw is opgestart, kunt u verdergaan met de installatie van de camera.

Zorg dat het bijwerken van de firmware voltooid is voordat u de SD-kaart verwisselt.

Als u nog steeds problemen ondervindt, herstart u de camera opnieuw voordat u contact opneemt met Klantondersteuning.

Communicatiefout netwerk

Snel uit/aan

Aan

Langzaam uit/aan

Pieptoon

Oplossing: Controleer of de camera binnen bereik is.

SD-fout/geen SD/schrijffout

Langzaam uit/aan

Uit

Aan of uit

Pieptoon

Oplossing: Reset de camera. Als dit niet werkt, moet de kaart mogelijk vervangen of gerepareerd worden.

Contact opnemen met ondersteuning

Fout 3G-netwerk apparaat/simkaart

Uit

Aan

Uit/aan

Geen geluid

Oplossing: Probeer het volgende voor u contact opneemt met Verizon Connect Support:

• Controleer of de camera binnen bereik is.
        • Reset de camera.
        • Schakel het contact uit en bevestig dat de simkaart geïnstalleerd en juist geplaatst is.

Contact opnemen met ondersteuning

Reset de camera

Druk 3 seconden op de knop Kalibreren of tot u een pieptoon hoort. De kalibratieknop is het kleine rode knopje op de camera. Gebruik een paperclip of vergelijkbaar om de knop in te drukken.